Vážení zakazníci s platností od 16.3. byla dočasně zrušena možnost osobního odběru. Zároveň upozorňujeme, že služba Zásilkovny funguje v omezeném režimu. Je třeba si předem ověřit, zda je vámi požadované výdejní místo otevřené. V neposlední řadě upozorňujeme, že všechny pobočky zásilkovny přestaly přijímat platby v hotovosti!

Ubrousku, prostři se!

Ubrousku, prostři se!

Ubrousku, prostři se!

285 Kč
329 Kč Ušetříte 44 Kč
Katalogové číslo: 9788087575352
Žánr: Národní, regionální kuchařky
Typ vazby: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 160 stran
Anotace:

Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice.

Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály.

Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:

Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody)
Volání divočiny (recepty na zvěřinu)
Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby)
Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka, vepřové koleno…)
Domácí cukrárna (božské zákusky z české cukrárny - větrník, rakvička, harlekýn…)
Tak chutná domov (pečené kuře, kachna s nádivkou, řízky…)
Rodinné stříbro (slavné české koláče + kváskový chléb)